joi, 20 noiembrie 2014

Cimitirul Vesel din Săpânța


Se știe că românul s-a născut politician, fotbalist și atotștiutor dar fără-ndoială simțul umorului pare că nu l-a părăsit nici în cele mai grele momente ale vieții.Cine nu știe de Cimitirul din Săpânța nu ar da crezare spuselor noastre , până nu ar citi macăr unul din epitafurile de pe crucile ce stârnesc de-a dreptul râsul oricărui vizitator.
Dacă în aproape toate culturile lumii, moartea este un moment solemn și trist, la Sapânța , totul pare că stă altfel. Cimitirul Vesel  din localitatea Sapânța, județul Maramureș este faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate .
 
Considerat ca fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din inima Maramureșului, micul sat evocă adevăratele vieți ale locuitorilor în cel mai simplu și autentic mod posibil.
Se pare că cimitirul a fost inspirat din cultura dacilor, a căror filozofie era bazată pe nemurire și pe considerația că moartea era un motiv de bucurie, cel care murea urmând să ajungă într-o altă viață, mai bună.
Așadar , ar fi păcat să nu se regasească în planurile de vacanță , mai ales dacă aveți drum prin prin apropiere și sa nu vizitați un asemenea obiectiv , unic în lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu